I början av augusti gjorde jag en liten tårta dekorerad med citroner. Vi funderade av och an på dekorationerna med födelsedagsfiraren men till sist bestämde hon sej för att hon ville ha citroner ovanpå. Det passade med fyllningen hon ville ha också, som skulle vara citronmousse.
|
Gräddtårta med citronfyllning |
Tårtan hade ljusa tårtbottnar och som fyllning var det två lager citronmousse. Runt om var det grädde. Jag dekorerade med två hela citroner och en citronklyfta, allt av marsipan.
|
Dekorerad med citroner |
Citronmousse
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
0,75 dl socker
½ dl citronsaft
rivet skal från 1 citron
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Riv skalet av citronen och pressa sedan ur saften.
Vispa crème fraichen med sockret. Smält gelatinet i citronsaften några sekunder i micron och rör sedan ner det i crème fraiche blandningen. Tillsätt citronskalet. Vispa grädden och vänd ner den i citronblandningen.
Fyllningen räcker till ett lager i en 24 cm tårta