30 juli 2012

Blåbärs mazariner

Det finns mycket blåbär nu just och av årets första blåbär bakade jag de här jätte goda blåbärs mazarinerna när vi skulle få gäster för drygt en veka sen. Mycket blåbärssmak i goda mördegsformar.

Blåbärs mazariner

Mazariner med härlig blåbärsfyllning

Jag använde som sagt färska blåbär men det går lika bra med frysta. Jag dekorerade även med några blåbär.

Blåbärs mazariner

Mördeg
100 g smör
½ dl socker
1 ägg
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Fyllning
50 g smör
1dl socker
1 dl mandelmjöl
2 ägg
½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
4 dl  blåbär (200g)

Mördeg: Vispa smör och socker. Tillsätt ägget under omrörning. Blanda ihop vetemjölet och bakpulvret och tillsätt i degen. Knåda lätt ihop till en slät deg. Ställ degen i kylskåpet ca en timme. Tryck ut degen på botten och kanten i smorda metallformar eller muffinsplåt. Ställ in i kylen så länge som du gör fyllningen.
Fyllning: Vispa smöret mjukt och tillsätt smöret, mandelmjölet och äggen ett i taget under omrörning. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och tillsätt i fyllningen. Fördela blåbären i formarna och fördela över fyllningen. Bred ut fyllningen så den täcker blåbären. 
Grädda mazarinerna i 200C i cirka 15 minuter. Låt svalna innan du tar dem ur formarna. Dekorera med florsocker före servering. Receptet räcker till 12 st mazariner.  

2 kommentarer: