Pannacotta passar också jätte bra att fylla en tårta med, men enligt mej så behövs det nog en annan fyllning med som ger lite annan smak. Passar ihop med en fyllning med tex blåbär, hallon eller jordgubbar.
Vit choklad pannacotta fyllning
5 dl grädde
50 g socker
½ vaniljstång
3 gelatinblad
200 g vit choklad
Koka upp grädden, socker och vaniljstång. Ta av kastrullen från spisen och låt krämen stå och dra sej bredvid spisen ca. 10 minuter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten under tiden. Ta bort vaniljstången och koka upp igen och smält i gelatinen och vitchokladen. Rör om till en slät smet. Ställ in fyllningen i kylskåpet tills den tjocknat så pass att du kan fylla tårtan. Fyllningen räcker till ett lager i en tårta med 24-26 cm i diameter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar