De här glutenfria muffinsen gjorde jag också när vi firade morsdag för två veckor sen. Har bara inte hunnit lägga in dem hit förrän nu. Dekorerade med färska jordgubbar. Såg kanske inte så goda ut när man tog dem ur ugnen men de var verkligen saftiga och goda och såg desto godare ut när de var dekorerade med frosting och jordgubbar.
Jordgubbsmuffins med cream cheese frosting och jordgubbar |
Jordgubbsmuffins |
Vill man inte använda agave sirap kan man byta ut det mot 2 dl strösocker.
Ovanpå var det färskostfrosting som bestod av grädde, färskost och agave sirap.
Glutenfria jordgubbsmuffins
1 1/4 dl kokosmjöl
1 msk majsstärkelse
1/4 tsk salt
½ tsk bakpulver
4 ägg
1 1/4 dl agave sirap
1 msk vaniljextrakt
1½ dl jordgubbar
Blanda kokosmjölet, majsstärkelsen, salt och bakpulver. Vispa ägg, agave sirap och vaniljextrakt. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om till en slät smet. Skär jordgubbarna i bitar och rör ner i smeten. Dela upp smeten i 8 normalstora muffinsformar. Grädda muffinsen i 175C i cirka 20- 25 minuter. Låt svalna och dekorera med frosting och eventuellt färska jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar