Den här salta cheesecaken med räkor och kaviar bjöd jag på på mitt kalas i mitten av december. Hittade receptet på Jennys matblogg och var bara tvungen att testa den för den såg så god ut. Och god kan jag säga att den var.
Räkcheesecake |
Krämig räkcheesecake
Bottten
250g Malax limpa (eller annat mörkt bröd)
100g smält smör
Fyllning
5 gelatinblad
400g philadelphiaost
3 dl creme fraiche
1 rödlök finhackad
ca 100g röd kaviar (spara lite till dekoration)
400g räkor skalade
2-3 msk finhackad färsk dill
1-2 msk nypressad citronsaft
salt och peppar
Mixa brödet till smulor i en mixer. Smält smöret och blanda i brödsmulorna. Blanda ihop och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i blött i kallt vatten. Rör under tiden ihop philadelphiaosten och creme fraiche. Finhacka löken och räkorna och rör ner i smeten. Rör även ner dillen, citronsaften och kaviaren. Smaksätt med salt och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme tills de smält samman. Häll ner i smeten och rör om hela tiden tills allt är väl blandat.
Bred ut smeten på botten och ställ kallt i minst fem timmar men helst över natten.
Dekorera cheesecake med räkor, ägg, kaviar och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar