Till ett bröllop i slutet av juli gjorde jag mini chokladmuffins med vit choklad- och vaniljfrosting. Några stycken var glutenfria. Jag dekorerade dem med två lila hjärtan. Runtom var det ett glittrigt vitt organza liknande tyg.
92 st chokladmuffins till bröllop |
Dekorerade med hjärtan |
Brownie muffins
150g smör
200g mörk choklad
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 krm salt
2½ dl vetemjöl
Smält smöret, bryt i chokladen och rör om tills chokladen smält. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg ett i taget. Tillsätt mjöl och salt. Rör om till en slät smet.
Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 175C i 20-25 minuter. Gör ett stickprov för att vara säker på att de är lätt kladdiga i mitten.
Smeten räcker till ca 14 st normalstora muffins.
(Jag gjorde minimuffins och smeten räckte till 48 st)
Vit choklad-, vaniljfrosting
100g vit choklad
150g smör, mjukt
150g philadelphiaost
5dl florsocker
1krm vaniljpulver
Smält chokladen. Vispa smöret fluffigt och tillsätt chokladen och vispa. Tillsätt philadelphiaosten och florsockret. Vispa till en len och fluffig smet och tillsätt vaniljpulvret.
Receptet räcker till cirka 70 minimuffins.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar