Den här cheesecaken med skinka gjorde jag till mammas kalas i mitten av februari.
Det har blivit mycket av räkcheesecaken gjort de senaste kalasen så denna gång gjorde jag en med skinka istället. Den gick nog bra den också.
Skink cheesecake... |
... med Malaxlimpa i botten |
Cheesecake med skinka
Botten
250g malax limpa (mörklimpa)
100g smör
Fyllning
3 gelatinblad
400g färskost med chili/paprika smak
3 dl creme fraiche
200g rökt skinka
ca 10 cm gurka
1 grönt äpple
hackad persilja
salt, peppar
Mixa brödet, smält smöret och rör ihop. Tryck ut i en form med löstagbar kant ca 23cm i diameter. Lägg i kylskåpet så länge du gör fyllningen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka skinkan, gurkan och äpplet i bitar. Rör ihop färskosten, creme fraichen, skinkan, gurka och äpplet. Smaksätt med salt, peppar och hackad persilja. Smält gelatinbladen i en kastrull och blanda ner i fyllningen.
Bred fyllningen över botten och ställ i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten.
Ta bort cheesecaken ur formen och dekorera med skinka, tomat, gurka och persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar