28 januari 2016

Krämig räkcheesecake

Den här salta cheesecaken med räkor och kaviar bjöd jag på på mitt kalas i mitten av december. Hittade receptet på Jennys matblogg och var bara tvungen att testa den för den såg så god ut. Och god kan jag säga att den var.


Räkcheesecake

Krämig räkcheesecake

Bottten
250g Malax limpa (eller annat mörkt bröd)
100g smält smör

Fyllning
5 gelatinblad
400g philadelphiaost
3 dl creme fraiche
1 rödlök finhackad
ca 100g röd kaviar (spara lite till dekoration)
400g räkor skalade
2-3 msk finhackad färsk dill
1-2 msk nypressad citronsaft
salt och peppar

Mixa brödet till smulor i en mixer. Smält smöret och blanda i brödsmulorna. Blanda ihop och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i blött i kallt vatten. Rör under tiden ihop philadelphiaosten och creme fraiche. Finhacka löken och räkorna och rör ner i smeten. Rör även ner dillen, citronsaften och kaviaren. Smaksätt med salt och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme tills de smält samman. Häll ner i smeten och rör om hela tiden tills allt är väl blandat.
Bred ut smeten på botten och ställ kallt i minst fem timmar men helst över natten.
Dekorera cheesecake med räkor, ägg, kaviar och dill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar