10 april 2017

Cheesecake med skinka

Den här cheesecaken med skinka gjorde jag till mammas kalas i mitten av februari. 
Det har blivit mycket av räkcheesecaken gjort de senaste kalasen så denna gång gjorde jag en med skinka istället. Den gick nog bra den också.


Skink cheesecake...

... med Malaxlimpa i botten

Cheesecake med skinka

Botten
250g malax limpa (mörklimpa)
100g smör

Fyllning
3 gelatinblad
400g färskost med chili/paprika smak
3 dl creme fraiche
200g rökt skinka
ca 10 cm gurka
1 grönt äpple
hackad persilja
salt, peppar

Mixa brödet, smält smöret och rör ihop. Tryck ut i en form med löstagbar kant ca 23cm i diameter. Lägg i kylskåpet så länge du gör fyllningen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka skinkan, gurkan och äpplet i bitar. Rör ihop färskosten, creme fraichen, skinkan, gurka och äpplet. Smaksätt med salt, peppar och hackad persilja. Smält gelatinbladen i en kastrull och blanda ner i fyllningen.
Bred fyllningen över botten och ställ i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten.
Ta bort cheesecaken ur formen och dekorera med skinka, tomat, gurka och persilja


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar