15 april 2012

Elsies doptårta med söta små skor

Igår gjorde jag denna doptårta åt Elsie. Jag fick fria händer att dekorera tårtan huvudsaken var att Elsies namn var med. Jag har länge velat göra ett par söta små skor och tog nu tillfället i akt. Jag gjorde ett par vita och ett par rosa skor och hade lite svårt att välja vilka jag skulle lägga på tårtan men tyckte ändå att de vita blev sötare. Denna gång bestämde jag mej också för att göra lite olika färgade blommor att dekorera tårtan med. En bra beskrivning på hur man gör skorna hittade jag på pionilaaksos blog. Den är på finska men förstår man inte finska så förstår man ändå bra hur man ska göra bara med hjälp av bilderna.


Elsies rosa doptårta

Doptårta med små skor

Tårtan hade en helt vanlig fyllning av vaniljkräm, grädde och hallonsylt. Tårtbottnarna var vanliga ljusa tårtbottnar. Tårtan var täckt med rosa marsipan. De söta små skorna dekorerade jag med en liten rosa blomma och några pärlemor färgade sockerkulor. Dekorationerna var alla av dekormassa/ sockermassa.


Vita söta små skor

Blommor i vitt och rosa

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Hittade hit när jag letade efter recept på lakritsfyllning och så fastnade jag på denna fina blogg med så mycket godsaker. Och så ser jag dessutom att det är hemlandstoner och då var jag snabb med att länka din blogg från vår, om det är ok...

  Jättefin doptårta det här! :)

  Mvh
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Jo det är helt okej att du länkar min blogg. Trevligt att du hittade hit.

  SvaraRadera