27 maj 2014

Blixten och Mack tårta fylld med pätkismousse

För två helger sedan gjorde jag en tårta till Alvins 4-årskalas. Han hade önskat sej en tårta med Blixten och Mack efter att ha sett Isacs tårta. Förutom figurerna gjorde jag även Alvins namn och ålder i Bilar logon. 


Grön tårta med Blixten och Mack

Alvins namn som Bilar logon

Tårtan hade ljusa tårtbottnar och som fyllning var det två lager pätkismousse. Jag täckte tårtan med grön marsipan och över den en väg av svart marsipan som Blixten och Mack kom körandes längs. Även några stenar och Alvins namn fick plats ovanpå tårtan. Längs kanten gjorde jag ett band som skulle se ut som ett berg och några kaktusar. Alla dekorationerna var av marsipan.


Blixten McQueen och Mack

Detta är en god chokladmousse med mintsmak.

Pätkismousse 

4dl vispgrädde
200g pätkis choklad
½ dl vispgrädde

Häll 4 dl grädde och chokladen i en kastrull. Smält chokladen i grädden på svag värme under omrörning. Får inte koka. När chokladen smält häll grädden i en vispskål och ställ in i kylskåpet för att svalna. Helst över natten. Vispa den kalla chokladgrädden fluffig. Vispa ½ dl grädde och blanda med chokladgrädden.
Fyllningen räcker till två lager i en tårta som har 23-25 cm i diameter. 


1 kommentar:

  1. Hej!

    Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

    Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

    För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Med vänlig hälsning,

    Emilie
    Hittarecept.se

    SvaraRadera