4 oktober 2011

Äppel och blåbärs smulpaj

Jag brukar göra denna smulpaj åtminstone en gång varje höst när det finns mycket inhemska äppel. Jag gjorde denna paj för ett tag sen till efterrätt en söndag. Den är så otroligt god att jag tänkte jag måste dela med mej av receptet. Den innehåller äppel och blåbär som är täckt med den härligt knapriga smulpajsdegen.


Äppel- blåbärs smulpaj


Smulpaj med grädde

Äppel och blåbärs smulpaj

Smuldeg:
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
½ dl socker
100 g smör

Fyllning:
3-4 mindre äpplen
250 g blåbär
2 tsk potatismjöl
3 msk socker

Blanda mjöl, havregryn och socker i en skål. Skär det mjuka smöret i små bitar och tillsätt. Finfördela degen med fingrarna till en smulig massa.
Skala äpplena, skär dem i klyftor och sen klyftorna i tunna skivor. Bred ut dem i en smord pajform. Lägg på blåbären och strö över potatismjöl och socker. Smula pajdegen över bären och grädda i 225 C i 20- 25 minuter. Servera med grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar