28 september 2011

Tårta i form av förlovningsringar

Min jobb kompis förlovade sej i somras och ville i fredags bjuda oss på jobbet på tårta och då ville hon att jag gjorde den och hon önskade att jag gjorde den som två förlovningsringar. Det var en kul utmaning att göra denna tårta. Eftersom de har ringar av vitguld så gjorde jag dem silverfärgade och hon har diamanter på sin ring så jag satte även dit 6 st sockerdiamanter.


Tårta i form av förlovningsringar

Två förlovningsringar

Tårtan har två ljusa tårtbottnar och en marängbotten som är penslad med mörk choklad så att den inte smälter. Fyllningen är hallonmousse som jag denna gång gjorde utan gelatin och istället tillsatte jag vaniljkrämspulver för att få den tjockare. Ovanpå är det vit marsipan som jag penslat ätbar silver färg på. Dekorerat har jag gjort med rosa rosor av marsipan och sex socker diamanter.


Socker diamanter

4 kommentarer:

 1. Hej! Skulle du kunna förklara hur du gjorde den här tårtan på ett ungefär? Jag blir så nyfiken! Alltså hur du fick den att se ut som två ringar som går i varandra.

  SvaraRadera
 2. Jo det kan jag nog försöka göra. Av den översta tårtbotten har jag skurit bort lite på de ställena där den ena ringen ska gå under den andra. Inte helt genom tårtbotten men skalat bort lite.

  SvaraRadera
 3. Tack för svaret! Så du har inte gjort bottnarna i såna formar med hål i mitten alltså, och inte andra runda heller, utan av en stor fyrkantig? Har jag förstått det rätt då?

  SvaraRadera
 4. Jo precis, jag gjorde den av en fyrkantig, men det går nog säkert bra att göra av två rund också

  SvaraRadera