14 september 2013

Två törnrosa tårtor

Agnes fyller 5 år denna helg men de firade henne redan förra helgen. Hon ville ha en tårta med en prinsessa på och det blev Törnrosa hon bestämde sej för. Jag gjorde två tårtor åt henne, en liten till kompiskalaset och en större till släktkalaset.


Törnrosa som sov i hundrade år

Rosa prinsess tårta

Tårtan med den sovande Törnrosa var den större tårtan. Den hade ljusa tårtbottnar som var fyllda med ett lager jordgubbsfyllning och ett lager blåbärsfyllning, till den använde jag samma recept som jordgubbsfyllningen. Den var täckt med rosa marsipan. Ovanpå låg Törnrosa och sov med kronan bredvid sej. Runt tårtan växte det upp rosor. Alla dekorationerna var av marsipan och sockermassa.


Rosorna som växer upp på kanten av tårtan

Törnrosa sitter på kanten av tårtan

Den lilla tårtan hade också ljusa tårtbottnar och fyllningen var två lager blåbärsfyllning (använde jordgubbsfyllningens recept). Även denna tårta var täckt med rosa marsipan. På kanten hade jag gjort ett rutmönster och lagt vita sockerkulor i hörnen på rutorna. På kanten satt Törnrosa och ovanpå var det namnet, en femma, några blommor och fjärilar. Här var alla dekorationerna också av marsipan och sockermassa.


En liten tårta med Törnrosa, blommor och fjärilar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar