29 mars 2011

Dumle och Dajm muffins med färskostfrosting

De här Dumle och Dajm muffinsen bakade jag här om dagen när vi skulle och hälsa på kompisar. De blev varmt mottagna och tog snabbt slut.


Dumle och Dajm muffins

Färskostfrosting och dajmbitar

Jag testade nu att klippa dumlekolorna i två bitar istället för att lägga hela dumle i muffinssmeten. Det var också bra fast de smälter lite mera än om de är hela. Ovanpå är det färskostfrosting toppad med dajmkross.   

Dumle och Dajm muffins

2 ägg
2 dl socker
175 g smör eller margarin, smält
1 3/4 dl mjölk
1/2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1/2 tsk salt
2  stänger dubbel Dajm, hackade
12-14 st Dumlekolor

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smält smör, mjölk och vaniljsocker, rör om. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och tillsätt i smeten och rör om. Tillsätt den hackade dajmen. Fördela smeten i muffinsformarna och tryck ner en dumlekola i mitten på varje muffins. Av smeten blir det 12-14 st muffins. Grädda i 175 C i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar