De här Dumle och Dajm muffinsen bakade jag här om dagen när vi skulle och hälsa på kompisar. De blev varmt mottagna och tog snabbt slut.
Dumle och Dajm muffins |
Färskostfrosting och dajmbitar |
Jag testade nu att klippa dumlekolorna i två bitar istället för att lägga hela dumle i muffinssmeten. Det var också bra fast de smälter lite mera än om de är hela. Ovanpå är det färskostfrosting toppad med dajmkross.
Dumle och Dajm muffins
2 ägg
2 dl socker
175 g smör eller margarin, smält
1 3/4 dl mjölk
1/2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1/2 tsk salt
2 stänger dubbel Dajm, hackade
12-14 st Dumlekolor
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smält smör, mjölk och vaniljsocker, rör om. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och tillsätt i smeten och rör om. Tillsätt den hackade dajmen. Fördela smeten i muffinsformarna och tryck ner en dumlekola i mitten på varje muffins. Av smeten blir det 12-14 st muffins. Grädda i 175 C i 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar