22 mars 2012

Drömtårta med päron och färskostfyllning

Det här receptet har jag haft länge på min "recept jag måste pröva"- lista. När vi skulle få gäster en dag så passade jag på att testa göra den. En annan variant av en vanlig drömtårta. Den blev riktigt god och fyllningen var riktigt fräsch. Kommer absolut göra den igen.

Drömtårta med päron och färskostfyllning

Päron drömtårta

Drömtårta med päron och färskostfyllning

Botten
3 ägg
1 ½ dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakaopulver
2 msk grädde

Fyllning
75 g färskost tex philadelphiaost
1½ dl vispgrädde
1 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
1 päron

Botten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner dem i äggsmeten. Tillsätt sist grädden och rör smeten slät. Bre ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm. Grädda i 250 C i 5-6 minuter. Stjälp upp botten på ett sockrat smörpapper för att kallna.
Fyllning: Vispa samman färskosten och grädden till ett fast skum. Smaksätt med honung och vaniljsocker. Bre ut fyllningen jämnt över rulltårtsbottnen. Finriv päronet och strö strimlorna över fyllningen. Rulla ihop botten med hjälp av smörpappret så att skarvet kommer neråt. Låt rullen vila en stund i kylskåpet före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar