19 augusti 2012

Drottningkvark fyllning

Det här är en härlig fyllning där jag använder smaksatt kvark/kesella. I detta fall drottningkvark som har smak av hallon och blåbär. En fyllning som är enkel att göra och eftersom jag använt vaniljkrämspulver för att göra fyllningen tjockare, istället för gelatin, så passar den även åt vegetarianer. Om man vill går det ju jätte bra att använda en annan smak av kvarken också. Det finns ju jätte många olika. Vill man ha ännu mera bärsmak kan man även blanda i lite färska eller frysta blåbär och hallon.

Drottningkvark fyllning

1 dl grädde
1 burk drottningkvark (á 200g)
(1-2 msk vaniljkrämspulver) 

Vispa grädden och blanda i kvarken. Om fyllningen känns för lös rör ner vaniljkrämspulvret. Fyllningen räcker till ett lager i en tårta med 22-24 cm i diameter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar