18 april 2014

Chokladmousse fyllda chokladägg


GLAD PÅSK!


Chokladägg fyllda med apelsinchokladmousse

Med dessa chokladrika påskägg vill jag önska alla en glad och smakrik påsk!


Lägger även in receptet som räcker till 5st choklad ägg. Jag använde Kinder ägg men det går ju att använda vilka choklad ägg som helst. Till moussen använde jag mörk choklad men det går lika bra med mjölk choklad också men då bör man använda lite mera, ca 60g. 

5 st chokladägg
1 dl grädde 
40g mörkchoklad
100g apelsin färskost
ev. socker

Smält chokladen i mikron, rör om några gånger så det inte bränns. Vispa grädden och tillsätt färskosten och chokladen. Tillsätt socker vid behov. Skär toppen av äggen och ta ut överrasknings leksaken. Lägg äggen i en äggkopp. Spritsa moussen i äggen. Dekorera med toppen du skar bort. Om den gått sönder går det att lämna bort den eller dekorera med några av bitarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar