13 april 2011

Lemoncurd

Lemoncurd är en fräsch citronkräm som finns att köpa i butiken men också är jätte lätt att göra själv. Den passar på rostatbröd men även som fyllning i tårtor, som den är eller blandad med grädde. I citronmuffinsen jag gjorde här om dagen skall det vara en klick lemoncurd.


Lemoncurd




Man kan även göra krämen med lime, byt då ut citronen mot 3-4 st lime.

Lemoncurd

1 1/2 citron
100 g smör
2 ägg
2 dl socker

Finriv citronskal och pressa ur saften ur citronerna i en tjockbottnad kastrull. Låt saften koka upp. Tillsätt 1dl socker och smöret. Rör om tills allt har smält och låt svalna till rumstemperatur. Vispa ägg och den sista decilitern socker poröst. Blanda med citronblandningen och sjud på svag värme tills krämen tjocknar ca. 15 minuter. Det får ej koka. Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Hållbarheten är ca 2 veckor.

1 kommentar:

  1. Tack! Ska prova det i helgen, såg ett Jamie Oliver program där han använda lemoncurd i en cheesecake, och den sku jag vilja testa.

    SvaraRadera