28 april 2011

Morot och apelsin muffins med apelsinfrosting

En av mina favorit muffins, dessa morot och apelsin muffins med apelsin- färskost glasyr gjorde jag också i påskhelgen. För att få lite vårkänsla så dekorerade jag dem med små gula och orange blommor gjorda av sockermassa.  


Apelsin- färskost glasyr

Morot- apelsin muffins

Morot- apelsin muffins

200 g socker
2 dl flytande margarin (tex Flora culinessea)
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1/2 apelsin, saft och rivet skal
270 g vetemjöl
1 1/2 msk potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl finriven morot

Vispa socker, vaniljsocker och det flytande margarinet pösigt. Blanda i riven morot och ett ägg i taget och tillsist apelsinsaften och skalet. Blanda ihop vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret och tillsätt i smeten. Häll smeten i muffinsformarna och grädda i 200 C i ca 12- 15 minuter.

Apelsin- färskost glasyr

200 g färskost, naturel
1/2 apelsin, saft och rivet skal
1/2 dl vispbar vaniljsås (tex Flora vanilla)
3 msk florsocker

Vispa färskosten, apelsinsaften, apelsinskalet och florsockret till en jämn smet med en gaffel. Vispa vaniljsåsen i en annan skål och blanda ner i färskostblandningen. Bred eller spritsa glasyren på muffinsen när de kallnat. Om glasyren känns lite lös låt den stå i kylen och stelna en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar