5 maj 2013

Sams doptårtor

Igår döptes min jobbkompis son Sam. Till hans dop ville de ha gräddtårtor och smörgåstårtor. Smörgåstårtorna skulle var en med skinka och en med räkor och lax. Gräddtårtorna skulle var i blåa toner med en baby i dopkolt och gärna en groda. Sams mamma sa att mycket kläder och babyprylar de har är med grodor på så därför ville hon ha med grodor på tårtan. Så då bestämde jag mej för en tårta med baby och en tårta med groda. 

Gräddtårtor till Sams dop

Vit och blå tårta med baby i dopkolt

Tårtorna var två 25 personers tårtor med ljusa tårtbottnar. Som fyllning var det ett lager blåbärsfyllning (jordgubbsfyllningen men med blåbär) och ett lager diplomatkräm, även kallad glasskräm, som är grädde och vaniljkräm blandat. Ovanpå var det marsipan på båda tårtorna och spritsad grädde på sidorna.


Tårta med groda

Sovande baby i dopkolt

Tårtan med babyn hade vit marsipan ovanpå. Babyn i dopkolt, de blåa och vita blommorna och namnet var gjorda av marsipan och sockermassa. Tårtan med grodan hade blå marsipan som var marmorerad med vit. Syns tyvärr inte på bilderna. Grodan med trasa och napp sittande på ett näckrosblad och de andra dekorationerna var också av marsipan och sockermassa. En riktig grodprins ska ju självklart ha en krona så den var med på bladet.


Alla smörgåstårtorna och gräddtårtorna

Smörgåstårta med räkor och lax

Smörgåstårtorna var två 40 personers tårtor. De var så stora så de rymdes nätt och jämt i kylskåpet men jag ville ändå göra bara två stycken, en per sort, istället för fyra stycken. Den ena vara med skinka och i den var det grädde, majonnäs, gurksallad, skinkfärskost, paprika och chili creme fraiche, skinka, äppel, paprika och persilja. Dekorerad med skinka, ägg, gurka, tomat, paprika, apelsinskivor och persilja. Den andra var fisk och i den var det grädde, majonnäs, räk och lax färskost, räkor, äppel, paprika och dill. Dekorerad med räkor, lax, ägg, gurka, tomat, paprika, citronskivor och dill.


Smörgåstårta med skinka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar